top of page

TOM
HERREMANS

| Apotheker |

Tom Herremans.jpg

"Vlak voor de coronapandemie verhuisde ik van Antwerpen stad naar Ravels en ik werk sinds begin 2021 als zelfstandige apotheker bij Veronique. Ik vind de afwisseling in mijn job heel leuk: het gaat van patiënten begeleiden en bereidingen prepareren tot bestellingen uitpakken en verwerken. Elke dag is anders en dynamisch.

Als apotheker ben ik een vertrouwenspersoon voor alle patiënten in onze apotheek, ongeacht hun achtergrond of sociale status. Ik leg de focus graag op preventie en probeer de mensen een compleet kader te schetsen, dat vaak ook voorbij het medicamenteuze gaat. Eén pilletje is vaak niet genoeg om een groter probleem daadwerkelijk en oorzakelijk op te lossen, snap je? Als apotheker kan je, vind ik, echt een coachende rol opnemen voor de mensen die advies bij jou komen zoeken: een gesprek dat goede raad biedt, op zowel fysiek als mentaal gebied.

Vaak bieden we ook extra hulp en ondersteuning wanneer patiënten overdonderd zijn door hun gesprek met de huisarts. Wij beantwoorden achteraf hun vragen, scheppen duidelijkheid en gaan een echt een gesprek aan. We vertalen medische situaties en begrippen naar uitleg en advies, op mensenmaat.

Als apotheker dragen we niet alleen zorg voor de fysieke, maar ook voor de mentale gezondheid. Mentaal welzijn mag echt niet meer als taboe gezien worden: communicatie en preventie zijn ook hier van levensbelang. Vaak zijn wij het luisterend oor en de eerste hulplijn: zonder afspraak en erg laagdrempelig kunnen mensen hier binnenkomen met hun vragen en zorgen. In mensentaal en met tijd kunnen we duidelijkheid en rust creëren.

Vanuit onze gezondheidsexpertise kunnen we mensen ook doorverwijzen wanneer ze andere professionele hulp nodig hebben, bijvoorbeeld van de huisarts of psycholoog. Vertrouwelijk en op maat van de mensen gaan we samen aan de slag met hun gezondheid, met de focus op het volledige plaatje, en dat is voor mij waar het om draait.”

bottom of page